keskiviikko 31. elokuuta 2016

Nessebar


Tässä vähän kuvia reissusta! Bulgariasta tulee vielä kyllä ainakin kerran kuvia, koska haluun kirjottaa Nessebarista ja Sunny Beachista erikseen. Vanha Nessebar on todella kaunis. Se on melko pieni saari, joka on täynnä mukulakivisiä katuja, pieniä kujia ja kauniita rakennuksia. Merenrantaan ei koskaan tarvinnut kävellä muutamaa minuuttia kauempaa. Vanhasta Nessebarista löytyy myös kulttuuria - kauniita kirkkoja, museoita ja historiaa.

Itseä Nessebarissa häiritsi kuitenkin muutama juttu. Lähes kaikki kadunvarret oli ihan täynnä pikku kauppoja ja turistimyymälöitä. Ravintoloiden sisäänheittäjät olivat turhan tunkeilevia ja mun mielestä oli ärsyttävää, kun he kysyivät mistä maasta oli kotoisin ja heti alettiin heittämään lauseita suomeksi. Itse kaipaisi ulkomailla enemmän sen maan kulttuurin oppimista, mihin on mennyt. Turistikulttuuri ei oikein edistä sitä. Olisi esimerkiksi ollut mun mieleen paljon enemmän, jos ravintolan työntekijät olisivat sanoneet tervetuloa ja kiitos vaikka bulgariaksi.

Vaikka pari pikkujuttua ei ollutkaan omaan mieleen, oon ihan tyytyväinen kohteen valintaan. Pääs lämpimään ja rannalle. Saari oli myös todella kaunis ja tykättiin molemmat Emman kanssa kiertää museot ja kirkkoja. Kivaa Nessebarissa oli myös se, että siitä oli todella lyhyt ja kätevä matka Sunnny Beachille. Vietettiinkin siellä pari rantapäivää. Niistä aion tosiaan kertoo sitten eri kerralla!


Yksi juttu, mikä myös vähän harmitti oli se, että Mustan meren vesi ei ollut yhtään niin puhdasta, kun esimerkiksi Välimeren. Ei huvittanu mennä kertaakaan uimaan, kun vedessä oli vihreetä levää heti nilkoissa, kun meni kahlaamaan. 

Kyllä siellä tosi monet ui, eikä se mitenkään vaarallista ollu. Ite vaan on tottunu Välimerellä uimaan ihan kirkkaissa vesissä.

Oli kyllä kokonaisuudessaan kiva reissu ja lisää kuvia on vielä tulossa!8 kommenttia:

 1. Ihana matka-postaus! Jäin seurailemaan sun blogia x)

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia! Matkakuume taas kasvaa vaikkei edellisestä reissusta ole edes kuukautta :')
  Tykkään tosi paljon blogistasi, mutta ulkoasu on mun mielestä ihan liian pelkistetty. Kerta sulla kuvaus ja kirjoitus lahjoja löytyy, uskon että saat ulkoasunkin vielä loistamaan! <3

  ♥:llä HENNA M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos myös palautteesta :) Oon kyllä samaa mieltä, että jotain särmää mu blogista puuttuu. Oon aika kömpelö bloggerin kanssa, niin sen takia on aika monet jutut jääny puolitiehen. Pitää joku päivä vaan varata kunnolla aikaa niin saan tehtyä ja selviteltyä!

   Poista
 3. Oii kiva lukea sulta myös matkajuttuja <3 Ja kauniita kuvia oot ottanut :) Mä en kanssa itse tykkään yhtään jos tullaan myymään jotain tai sitten kun katsoo ruokalistaa niin siihen pyytämään, että tulkaa tänne :D Tykkään katsella rauhassa mitä ostan ja missä syön. Kiva, että on tulossa vielä lisää matkajuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja joo se on tosi turhauttavaa ja mut ainakin vaan kääntää pois sellasen ravintolan luota! Ja matkajuttuja tykkään tehä tosi paljon, joten niitä on tulossa niin paljon kun vaan pääsen reissuun ja matskuu tulee! :)

   Poista
 4. Mulle Bulgaria on kohteena ihan vieras ja voi olla, ettei sinne tule koskaan lähdettyäkään juurikaan noista syistä, mitä säkin tässä postauksessa toit esiin. Jotenkin ei vaan ole mun juttuja nuo tunkeilevat ja suomea puhuvat kaupustelijat ja se, että maan oma kulttuuri jää jo täysin turismin alle. Mutta niin kuin sanoitkin, niin hyvä ja suht edullinen aurinkokohde tuo varmasti on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo luulen, että munkaan tuskin tulee noihin rantalomakohteisiin Bulgariassa toista kertaa mentyä, vaikka ihan kiva reissu olikin :) Kuitenkin varmasti Bulgariastakin löytyy vaikka ja mitä ihanaa, esimerkiksi kaveri kerto miettineensä vuoristojen pikkukyliä!

   Poista