sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Itse tehdyt kanahampurilaiset

Tänään päätettiin tehä Ollin kanssa hamppareita - ite ihan leivästä ja pihvistä lähtien. Tuli muuten ihan älyttömän hyviä! Niinpä tässä pitkästä aikaa taas reseptiä matkapostailujen väliin!

(resepti 6 hampurilaiseen)

Leipiin käytettiin mun yläasteen köksän kirjasta sämpylöiden reseptiä - toimi tässä tosi hyvin! Ainoo, mitä ite jäi kaipailemaan ois ollu jotkut siemenet (esim. kurpitsan- tai seesaminsiemenet) päällä, mutta sekin on semmonen juttu, minkä ois voinu lisätä, jos vaan ois kaupassa käydessä tajunnu.


Sämpylöihin tarvitset:

Kuivahiivaa tai 25g hiivaa
2,5dl vettä tai maitoa
1 tl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
n. 4dl sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä

Tee näin:

  • Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Kuivahiivaa käyettäessä lämmitä vesi/maito hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva ensimmäisten jauhojen ja sokerin joukkoon.
  • Vatkaa puuhaarukalla joukkoon vehnäjauhot ja sokeri.
  • Peitä astia liinalla ja jätä lämpimään veteen 10-15 minuutiksi.
  • Lisää suola ja 2dl sämpyläjauhoista, kun taikina kuplii. 
  • Lisää öljy. Jatka sämpyläjauhojen lisäämistä, kunnes taikina irtoaa astiasta ja siitä saa muotoiltua pallon.
  • Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pötkö ja jaa se noin 6 osaan.
  • Muotoile sämpylöiksi (emme tehneet ihan pyöreitä vaan vähän laakeampia ja litteempitä) ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä.
  • Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla n.12-15 minuuttia.


Pihvejen kanssa sovellettii vähän useempaa netistä löytynyttä reseptiä. Suurimmassa osassa löytyneistä ohjeista pihveihin kuului korppujauho, mutta sitä meiltä ei löytynyt. Niinpä metsästettiin eri reseptejä lihapullista ja pihveistä ilman jauhoja. Tuli oikein hyviä, vaikka ei ollutkaan suoraan reseptillä tehtyjä. Tässä ohjetta meidän sovelluksesta! 

Pihveihin tarvitset:

400g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
mustapippuria
grillimaustetta
oreganoa
(cheddar-juustoa)

Tee näin:
  • Pilko sipuli kuutioiksi ja kuullota se öljyssä. Nosta sipulit sen jälkeen hetkeksi sivuun jäähtymään.
  • Sekoita sipulit, jauheliha ja kananmuna kulhossa. Lisää suola ja muut mausteet.
  • Muotoile kädssä "taikina" haluamasi kokoisiksi pihveiksi ja nosta pannulle pari kerrallaan öljyn tai leivontamargariinin kanssa paistumaan. Paista kunnes pihvit ovat kypsiä ja saaneet kauniin ruskean pinnan.
  • Laita kunkin pihvin päälle viipale cheddar -juustoa ja anna sen hieman sulaa. Pihvit ovat valmiit!

Hampurilaisten väliin laitettiin pihvin lisäksi majoneesimaista hampurilaiskastiketta, ketsuppia, salaatinlehtiä ja paprikaa. Itse lisäsin vielä vähän basilikaa. Tuli niin hyviä, että on varmaan ihan pakko tehä noita jonkun ajan päästä uudestaan - ei kuitenkaan ehkä ihan huomenna vielä, koska noiden tekemiseen meni aika paljon aikaa. Sämpylät varmaan oli kaikista aikaa vievin homma. Vois joku kerta kokeilla vaikka ruisleivän kanssa samoilla pihveillä ja täytteillä. Muutenkin haluaisin kokeilla erilaisia variaatioita tästä ruoasta.

En oo moneen vuoteen syöny punasta lihaa ja kanankin syöminen on vähentyny aika paljon. Kiinnostaiskin kokeilla, saisko samoja pihvejä tehtyä soijarouheesta, tai vaihtoehtosesti hampurilaisia vois tehdä kasvispihveillä.

Kertokaa ihmeessä kommenteissa, jos teillä on kokemusta soijarouheesta tän tyyppisissä yhteyksissä tai jos teillä on jotain muita ehdotuksia tai ideoita hamppareiden tekemiseen! ♥

10 kommenttia:

  1. Oi nams miten hyvältä näyttää!♥ Täytyykin testailla :)

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oi näyttääpä hyvältä, noita vois iteki testata! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä, oli niin hyviä! :)

      Poista
  3. Oooh nam miten hyvältä näyttää ja kuulostaa! Ite en oo tainnut vielä koskaan tehdä kana burgereita ite mutta pakko kyllä kokeilla ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tais olla mullekin eka kerta kun näitä nyt tein! Tosi hyviä :)

      Poista
  4. Itse tehdyt burgerit on jotain niin herkkua! ♥

    http://more-than-we.blogspot.fi/

    VastaaPoista